Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Fairtrade

Vers van de pers in Fairtrade town


Het laatste nieuws op het gebied van eerlijke handel!

 

Fair Trade Original noedels

Vacature Fair Trade Original

Ben jij op zoek naar een nieuwe en uitdagende baan in de duurzame sector? Kijk dan eens naar deze toffe vacature van Fair Trade Original:

Content & Online community manager

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het bedenken, ontwikkelen en uitvoeren van relevante en aansprekende content voor onze verschillende communicatiedoelgroepen. Als verbindende factor tussen onze organisatie, het Fair Trade Original merk en onze fans ben je in staat om je in te leven in onze doelgroepen en hen actief en interactief bij onze missie te betrekken.

Je bedenkt en bent eigenaar van de contentkalender. Je ontwikkelt en onderhoudt onze online community via onder andere onze social mediakanalen, website, nieuwsbrief, blogs. Je volgt op de voet wat er online leeft over Fair Trade Original en maakt en analyseert web statistieken.

Lees de rest van de vacature op de site van Fair Trade Original.

 

popcorn

Fairtrade popcorn op Nederlandse markt

Het Nederlandse merk John Altman introduceert de eerste popcorn met het Fairtrade keurmerk op de Nederlandse markt. De smaken Caramel & Sea Salt en Sweet Chilli bevatten Fairtrade rietsuiker. De popcorn is 100 procent natuurlijk en vrij van GMO, allergenen, gluten en geur-, kleur en smaakstoffen.

Alle smaken van John Altman zijn verkrijgbaar in kleine verpakkingen van 35 tot 40 gram voor retail en de out-of-home-markt en grootverpakkingen van 300 gram voor horeca en evenementen. De popcorn is op dit moment al verkrijgbaar bij verschillende verkooppunten, waaronder Museum Corpus, W Hotel Amsterdam en verschillende cateringlocaties van Sodexo.

Bron: Max Havelaar

 

Bridge to bridge fairtrade Arnhem

Foto: Fairtrade Arnhem

Amstelveen werkgroep zoekt Marketing/PR coördinator

In Amstelveen zijn een aantal vrijwilligers gestart met de campagne Fairtrade gemeente. Het streven is om in 2017 de titel Fairtrade Gemeente te behalen. De kerngroep is daarom op zoek naar meer vrijwilligers om dit doel te bereiken.

Om inzicht te krijgen in welke bedrijven en instellingen al Fairtrade producten gebruiken/verkopen moeten er bovendien fairmetingen uitgevoerd worden begin 2017. Voor dit doel worden vrijwilligers gezocht die hieraan hun steentje willen bijdragen.

Bekijk hier de hele vacature.

 

woudrichem

Woudrichem is Fairtrade gemeente

Dankzij de inspanningen van veel Woudrichemse ondernemers heeft de gemeente de titel behaald. Wethouder Paula Jorritsma ontving op maandag 19 december namens de gemeente het label Fairtrade gemeente uit handen van de organisatie Fairtrade Gemeenten.

Hij reikte tevens afgelopen maandag in het gemeentehuis van Woudrichem de labels uit in de vorm van een raamsticker aan ondernemers. Zij zetten zich extra in voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en leveren op die manier een belangrijke bijdrage aan de gezamenlijke Fairtrade-ambitie. Het zijn officiële raamstickers die bedrijven mogen gebruiken als zij zich aantoonbaar inzetten voor meer eerlijke handel en maatschappelijk verantwoord ondernemen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *