Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Algemeen

My cup of tea


Aangezien het buiten best koud is, denk ik momenteel non stop aan warme dranken. Daarom vulde ik voor jullie de Thee tag in van Willemijn en Martine.

Workshop medicinale kruidenthee

Daar gaan we:

1. Losse thee of theezakjes?

Doordat ik een low waste lifestyle heb, maak ik (bijna) altijd gebruik van losse thee in een thee-ei of ik heb verse munt van de markt in mijn koelkast liggen in een natte doek (de beste tip ooit om verse kruiden lang te kunnen bewaren!).

2. Sterke thee of slappe thee?

Ik ben absoluut van een slap bakkie. De bittere smaak van sterke thee vind ik echt smerig, dus ik moest in Marrakesh dan ook enorm wennen aan de sterke smaak die de munt thee daar heeft. Onze Hollandse muntthee lijkt daar werkelijk in de verste verte niet op!

3. Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?

O, daar ben ik niet moeilijk in hoor! Bring on the sweetness! Koekjes, taart, chocolade, ik heb altijd wel een plekje voor wat zoetigheid.

4. Wat zijn je favoriete merken thee?

Ik heb geen favoriet merk thee, omdat ik meestal verse munt gebruik in mijn thee.

5. Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?

Nee, ik heb geen voorkeur voor bepaalde smaken. Zowel in de ochtend, middag en avond kan ik dezelfde smaakjes drinken.

munt thee

6. Noem je drie favoriete theesmaken op dit moment

Muntthee, groene thee en kamille thee.

7. Uit welke kopje(s) of glazen drink je het liefst thee?

Ik heb van die dubbelwandige Bodum theeglazen thuis en die zijn ideaal. Je kan het glas altijd vasthouden, omdat de buitenste laag niet loeiheet wordt, maar nog wel genoeg warmte afgeeft om je handen in de winter aan te warmen.

8. Waar moet jouw ideale theekopje aan voldoen? (Denk aan groot, klein, dik/dun glas, dik/dun steen)

Zie antwoord van vraag 7!

9. Welke thee vind je echt niet te pruimen?

De eigen merk smaakjes uit de supermarkt zijn zo chemisch, dat drink ik echt niet!

10. Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?

Ik vond de zelf geplukte medicinale thee die we na de workshop dronken wel erg bijzonder. Het is extra speciaal om een kopje thee te drinken met kruiden die je zelf uit de natuur hebt gehaald.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *