Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Algemeen

Monday Morning Boost


Goeiemorgen,

Hoe was je week?
Mijn week begon met buikgriep, maar eindigde in een gezellig Sinterklaas feest hier thuis. Lees je mee?

mandarijn

Maandagochtend moest ik eerst bijkomen van alweer een hele zware hoofdpijnaanval van de avond ervoor. De pijnstilling hielp niet, dus het was wachten tot de slaap het won van de pijn. Maandagochtend was er alleen nog een eenzijdige hoofdpijn over en die zakte in de avond gelukkig weg. De hele dag heb ik dus mandarijntjes, vitaminepillen en andere gezonde dingen naar binnen gewerkt.

En in het kader van ‘je bent nooit te oud om te leren’, en stiekem ook door de serie Narco’s, heb ik mijzelf een basiscursus Spaans cadeau gedaan. Zodat ik iets meer kan dan alleen ‘dos cervezas’  kan bestellen, wat ik overigens niet eens lust…en ik me wat verstaanbaarder kan maken tijdens mijn workations in Spaanstalige landen!

Eens kijken of ik nog zo goed ben in talen als op de middelbare school…*telt grijze haren en rimpels*

kelvin vijfkamp

Dinsdag was het tijd om naar Den Bosch af te reizen. Hier had ik namelijk een afspraak met Kelvin, oud topsporter in de Moderne Vijfkamp en al jaren een goede vriend. Ik word altijd zo blij van zijn energie en ideeƫn! We gaan een mooie samenwerking aan waarin ik zoveel kan leren van zijn skill om groots te denken en hij mijn micromanagement vaardigheden daardoor goed kan gebruiken. Superveel zin in!

En de eerste reviews van mijn ebook over crowdfunding zijn binnen en hier word ik zo blij van:

“Een ‘must read’ als je een crowdfunding campagne wilt starten. Leest lekker vlot weg, praktisch van begin tot eind met goede en leuke opdrachten.”

“Leuk boek ook trouwens šŸ˜‰ Ik heb hem meteen gekocht en ben nu bezig met mijn campagne. Schiet al lekker op!”

 

VSY

Woensdagochtend werd ik opgehaald voor onze eerste meeting van startende ondernemers in regio Arnhem/Nijmegen. We hadden afgesproken in het splinternieuwe Van der Valk hotel in Lent, wat overigens echt superstrak is geworden! Met een groepje van zes ondernemers maakten we kort kennis met elkaar, waarna we ons opsplitsten. We hielpen elkaar met vraagstukken waar we binnen ons bedrijf tegenaan liepen en ik kwam uiteindelijk thuis met een potentiƫle klant op zak.

cover

Die middag had ik ook afgesproken met Amy, de dame die in Arnhem de licentiehouder is van TedX Arnhem. Ik ken haar nog uit de tijd dat ik stichting Fairtrade Arnhem had opgericht, dus we kletsten gezellig bij. Nou moet je weten dat deze vooruitstrevende vrouw al op mijn lijstje stond met droomklanten, die ik deze zomer had opgesteld bij de start van mijn tweede bedrijf. Een vrouw met ballen met het motto ‘Niet lullen, maar poetsen’, een vrouw naar mijn hart! En we bleken nog mooi op 1 lijn te zitten! Zij start komend jaar een gave crowdfunding campagne, waar mijn ebook haar bij zal helpen. En ik mag haar vanaf komend jaar gaan ondersteunen bij de organisatie van een nieuwe editie van TedX Arnhem, whoohoo supergaaf! Serious #lifegoals mensen!

Ik kwam die middag dus helemaal stuiterend thuis van alle fijne dingen die er op mijn pad kwamen in de afgelopen uren. We zitten inmiddels op een punt dat Nick en eigenlijk bijna niemand in mijn omgeving meer kan volgen wat ik allemaal aan het doen ben, maar dat betekent voor mij in ieder geval lekker veel afwisseling, I like it!

tony-chocolonely-sinterklaas

Donderdag kwam  een goede vriend van Nick en mij bij ons eten. Hij had de afgelopen weken een mifi kastje (aff.) van mij geleend (een mobiele router die ik in het buitenland gebruik om een goedkoop wifi netwerk te creĆ«ren) om zijn tijdelijke internet in zijn nieuwe huis te versterken. Deze bracht hij weer terug, zodat ik die morgen mee kan nemen naar Bulgarije! En de rente werd in de vorm van een Tony reep gegeven, dikke prima!

koffie hotel

En alweer zat ik vrijdagochtend in een Van der Valk hotel ergens in Nederland. Dit keer had ik afgesproken met mijn nicht, want we zijn mooie plannen aan het smeden! Ik heb namelijk al een jaar een bedrijfsplan voor een webwinkel in mijn hoofd, maar nu is de tijd gekomen om er concreet iets mee te gaan doen. Jullie zullen nog tot januari moeten wachten, want voor die tijd zijn er nog een heleboel zaken die we moeten uitzoeken voor we van start kunnen.

bingo

Die middag had ik in Arnhem afgesproken met een startend Virtual Assistant uit de regio. Ik heb het namelijk inmiddels al zo druk, dat ik vanaf januari zelf ondersteuning nodig ga hebben van een VA! Zij had me al geholpen met wat uitzoekwerk voor mijn ebook, dus ik heb met haar een aantal taken doorgesproken voor komend jaar. Althans, dat probeerde ik…we bleken namelijk midden in het Bingo uurtje van het verpleeghuis naast de horeca gelegenheid te zitten! Een oudere dame parkeerde haar scootmobiel zonder pardon naast ons tafeltje en de Bingo administratie werd rustig tussen onze cappuccino’s in gelegd. Niet veel later kwam een oudere meneer even informeren of wij nog van plan waren om lang te blijven zitten…het was blijkbaar zijn stamtafel die wij hadden ingepikt! Dus toen de eerste Bingo ronde draaide wachten we rustig af, al fluisterend, want de leading lady achter de ballen duldde geen enkel geluidje in de zaal! Nou bleken ze te spelen om een volle kaart, dus die ronde duurde nog wel even. En je zou denken dat het een grote gezellige boel was daar bij een volle kaart, maar toen een dame net iets te laat Bingo riep, werd er met een uitgestreken smoelwerk een Sinterklaasliedje gezongen alsof er een begrafenis gaande was. Marjanka en ik zijn er maar tussenuit geknepen en op de gang verder gaan kletsen. Vrijdagavond heb ik nog wat uurtjes thuis zitten werken en ben ik lekker op tijd mijn bed in gegaan!

YFP logo 2016

Zaterdagochtend heb ik lekker in bed zitten werken, voordat ik er uit ging. Inmiddels is het me wel duidelijk aan het worden dat de combinatie van Y Fair Productions en Virtual Sidekick Yvonne echt wel lastig is. Zoals je in de afgelopen maanden hebt kunnen merken is de frequentie van bloggen van 7 blogs per week gegaan naar 1 tot 3 blogs per week. Maar ook qua inkomsten moet ik de vergelijking gaan maken. YFP heeft me namelijk nooit voldoende inkomsten kunnen geven en draaide ik vooral op passie voor de duurzame branche. VSY daarentegen loopt als een trein en daar verdien ik inmiddels ook al aardig mee. Aangezien de echte drukte in januari pas zal komen, blijf ik de komende weken even aankijken hoe ik het hier vol kan houden…maar eind december zal ik definitief de knoop door gaan hakken.

 

En gisteren was de Sinterklaasviering met mijn familie bij ons thuis. We aten Pietentaart, lazen gedichten voor en pakten de mooiste surprises uit. Voor mij was er een rolkoffer gemaakt, beplakt met een aantal vlaggen en stickers van de steden en landen waar ik dit jaar ben geweest!

 


Join the discussion

  1. Bianca van Dalen

    Lekker drukke week! En herkenbare quote ook šŸ˜‰ Schiet nu helemaal op, donderdag gaat de funding online!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *