Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Fairtrade

Vers van de pers in Fairtrade town


Het laatste nieuws op het gebied van eerlijke handel!

taart vsy

Heel Wassenaar Bakt Fair

Woon je in Wasenaar en hou je van bakken? Schrijf je dan vandaag nog in voor de ‘Heel Wassenaar Bakt Fair’ wedstrijd. In deze fairtrade variant van Heel Holland bakt, moet minstens 1 ingrediënt fairtrade zijn. Zo kun je denken aan chocola, banaan of kokos bijvoorbeeld.

Deze wedstrijd is opgezet door de werkgroep Fairtrade Wassenaar en de lokale bibliotheek. Er zal een drie koppige jury zijn die de taarten beoordeelt. Zij kijken niet alleen naar het gebruik van fairtrade ingrediënten, maar beoordelen de taarten ook op originaliteit en smaak.

Bekijk hier alle info over dit event in Wassenaar.

 

bananen

Agrofair breidt assortiment uit

Agrofair is de grootste leverancier van fairtrade fruit op de markt in Europa. Zo’n 20 jaar geleden waren zij het die de fairtrade bananen hierheen brachten. In 2017 komen hier bananen bij die ze uit Nicaragua halen. In datzelfde jaar zullen ze ook zoete aardappelen uit Costa Rica gaan leveren, want alhoewel dit product in populariteit wint in Europa, is de fairtrade variant nog maar moeilijk te krijgen. Datzelfde geldt voor fairtrade kokosnoten. Een gewild product doordat het kokosschaafsel en kokoswater nu erg populair is binnen Europa.

Bron: agf.nl

 

coffee koffie

Fairtrade diner voor mantelzorgers

In Culemborg werden een aantal mantelzorgers afgelopen zaterdag, op de dag van de mantelzorgers, verrast met een fairtrade diner. In restaurant Smöllen bij Bolderburen kregen zij een welverdiend etentje voorgezet. Het restaurant is inmiddels ook tot fairtrade restaurant benoemd, omdat zij niet alleen fairtrade koffie en eerlijke ingrediënten in hun menu gebruiken, maar ook details zoals fairtrade servies op tafel hebben staan. Een mooie manier om deze mensen in het zonnetje te zetten en de Fairtrade week af te sluiten op gepaste wijze.

 

tiel-fairtrade

Bron: Fairtrade Tiel

Tiel ontvangt de Fairtrade titel

Aanstaande dinsdag is het zo ver, dan ontvangt Tiel de felbegeerde Fairtrade gemeente titel. Na het harde werk van de werkgroep in deze gemeente, zal er dinsdag 15 november een feestje worden gevierd. Wil je er bij zijn?

Dinsdag 15 november 2016, van 18:15 tot 19:15

Locatie: Raadszaal Stadhuis Tiel, Ambtmanstraat 13

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *