Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Hotspots

Duurzame hotspots in Antwerpen


Afgelopen vrijdag ging ik een dagje naar Antwerpen met Nick. We vierden het succes van mijn tweede bedrijf met een gezellig dagje uit! Vandaag laat ik de leukste adresjes zien die we ontdekten.

Robuust Antwerpen

Robuust

Vorig jaar ging ik al langs bij de verpakkingsvrije winkel van Antwerpen. Ze zitten inmiddels al 2 jaar in deze stad en still going strong! Het is een knusse winkel waar je zowel verse groentes en fruit kan kopen, peulvruchten, pasta, honing en granen kan tappen, maar ook verse pinda- en hazelnotenpasta kan scheppen. Ze hebben bovendien een uitgebreide hoek met wasmiddel en douchegel bij de kassa. Producten die je in Nederland niet vaak tegenkomt, zoals zoethout en los bouillonpoeder vind je ook bij Robuust.

Robuust, Reyndersstraat 2, Antwerpen

 

episode

                                                                                                                bron: episode

Episode

In dezelfde straat als Robuust, vind je Episode. Deze keten van tweedehands kledingwinkels vind je zowel in Nederland, België, Frankijk en Denemarken. De wand hangt hier vol met alle kleuren All Stars die je je maar kan wensen en de kleding is een beetje 80’s. Zelf ben ik niet heel erg dol op deze winkel, want ze gooien de prijzen flink omhoog en de kledingstijl is niet mijn smaak. Voor een basic truitje waar je bij H&M bijvoorbeeld nieuw nog geen €20,- neerlegt, vragen ze hier gerust €22,50 voor een tweedehands exemplaar.

Episode, Reyndersstraat 26-28, Antwerpen

 

think-twice

                                                                                                        bron: think twice

Think twice

Ik liep per toeval langs deze winkel, op weg naar Robuust. Een leuke winkel met een op kleur gesorteerde dames- en herencollectie. Ze hebben er nu een fijne wintervoorraad hangen en ik ben dan ook geslaagd voor een lange gebreide winterrok voor €11,-.

Think twice, Kammenstraat 85-87, Antwerpen

 

Oxfam Shop

In deze winkel, gerund door vrijwilligers, vind je tweedehands kleding, maar ook huishoudelijke producten en boeken die een tweede leven hebben gekregen. Ik kocht hier voor €6,- een nette blauwe blouse. Ze hebben meerdere Oxfam winkels in de stad, waaronder ook wereldwinkels zoals wij ze in Nederland kennen.

Oxfam shop, Lange Koepoortstraat 49a, Antwerpen

 

guitarbar

Guitars and espresso

Deze bijzondere combinatie kwamen we onderweg tegen en daar moesten natuurlijk even een bakkie doen! Nu spelen wij allebei geen gitaar of ander instrument, ik blijf het wel een interessante ‘scene’ vinden. In deze winkel kopen en verkopen ze tweedehands muziekinstrumenten, maar je kan er dus ook lekker zitten voor een bakkie koffie of zo’n heerlijke warme pure chocolademelk die ik nam!

Guitars & espresso, Lange Koepoortstraat 63, Antwerpen

 

 

other-shop

                                                                                                   bron: the other shop

The other shop

Deze winkel trok mij naar binnen door de toffe oude landkaarten die ze voor het raam hebben hangen. Het is een gave combinatie van een bijzondere boekenwinkel, duurzame ansichtkaarten en duurzame accessoires zoals een herbruikbare koffiebeker. Je kan hier lekker neuzen tussen de prachtige boeken en je komt ongetwijfeld leuke exemplaren tegen die je cadeau kan doen. Ze hebben trouwens plannen om ook een winkel in Gent te openen, dus mocht je die kant op gaan over een tijdje, ga zeker bij deze winkel langs!

The other shop, Melkmarkt 31, Antwerpen


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *