Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
klein is fijn pompoenfestijn kromkommer
Algemeen

Monday Morning Boost


Goeiemorgen,

Hoe was jouw week?
Mijn week had in ieder geval een grote verassing in petto. Zo stond ik ineens voor de tv camera afgelopen donderdag, scary en exciting tegelijk!

pepernoten

De week begon met een leuke ontmoeting. Via een online training voor VA’s (Virtual Assistants) had ik kennis gemaakt met Angelique en merkten we gelijk de overeenkomsten tussen ons op. De training is inmiddels al afgelopen, maar we vonden het tijd om eens ‘live’ te meeten, dus ik pakte de trein naar Zevenaar waar ze me oppikte. We kwamen aan in Groessen en wauw, wat een supergave monumentale boerderij uit de 14e eeuw zag ik voor me! Angelique en Marco zijn echte klussers, maar dit pand is een tijdelijk onderkomen. Een schuur zo groot als een voetbalveld en een boomgaard met stoofperenbomen, walnotenbomen en nog veel meer moois. Dit stel zet zich volledig in voor dieren en de winst van hun bedrijf gaat dan ook naar de Nederlandse asieldieren, mooi he! Zo leuk om ze te ontmoeten en een prachtige plek om in het voorjaar eens te gaan flexwerken in de tuin!

Die middag even languit op de bank met een dekentje, laptop en pepernoten. Meer heeft een mens niet nodig in de herfst toch?!

Erbij! herfst

Dit is alweer de laatste editie van het magazine Erbij! waar ik vrijwilliger voor ben. In deze uitgave mocht ik een interview afnemen bij drie dames. Lieke en Doremieke zie je op de cover staan en Lieke (de dame rechts, met zonnebril) is binnen 3 maanden bijna geheel blind geworden, door onbekende oorzaak. Hoe dapper en positief zij is, vind ik echt onvoorstelbaar, wat een powervrouw! Ze is inmiddels aangesloten bij het In- & outdoorsport bedrijf van Doremieke (links op de cover) en ze lopen wekelijks hard doormiddel van zo’n koord die de buddy met de slechtziende of blinde hardloper verbindt. Dat lijkt me echt super eng om de eerste paar keren het vertrouwen tijdens het hardlopen in iemand anders te hebben. Want er kan zomaar een laaghangende tak zijn of een hondendrol op de stoep. Ze hebben dit onderling goed geregeld en het is echt een leuke club sporters bij elkaar.

 

zero waste make up workshop

Woensdag zou ik in de ochtend mee gaan met een excursie naar de afvalverwerking in Duiven. Helaas werd ik wakker met hoofdpijn, dus ik ben thuis gebleven. Ik had die avond namelijk nog een workshop te geven, dus energie sparen was even belangrijker. Maar dat was het zeker waard, want we hebben een leuke avond gehad met de deelnemers van de zero waste make-up workshop. Ze hebben blush, oogschaduw, gezichtspoeder en droogshampoo gemaakt van natuurlijke ingrediënten. En de kleur laten matchen met je huidskleur was nog een flinke opgave merkten de dames, maar het is goed gelukt!

EenVandaag

En toen stond ik van de een op de andere dag ineens met een tv camera voor mijn neus! De dag ervoor belde redacteur Erik op of ik mee wilde werken aan een item over crowdfunding, natuurlijk! Er is in het item een link gemaakt van verpakkingsvrije winkels, dus we maakten opnames bij Mimint in Arnhem, een deels verpakkingsvrije winkel. Wat een leuke mannen, ik heb een gezellige middag met ze gehad en veel gelachen. Morgenavond kun je het interview van mij en Dorothea (oud eigenaresse van Opgeweckt noord) zien bij EenVandaag om 18:15. Echt wel spannend wat er van alle opnames overblijft, dat is met radio en tv vaak maar afwachten.

Op de terugweg nog even bij mijn vrijwilligerswerk langs om wat nieuwe PR taken te bespreken en bijkletsen met een oud collega, waarna ik lekker thuis op de bank ging liggen, uitgeteld en blij!

klein is fijn pompoenfestijn kromkommer

Check deze kleine pompoentjes shinen! Die heb ik vrijdag ´gered´ in de pop-up shop van Kromkommer en Waar, tijdens hun ‘Klein is fijn pompoenfestijn‘. In de winkel de nieuwste soep, pompoensoep what else, geproefd van Kromkommer en die is heerlijk! Maar aangezien ik het leuk vind om het zelf te maken, kocht ik dus deze oranje schatjes om pompoensoep te maken binnenkort.

strijdlust

Vrijdagavond was het tijd om met mijn gitaarrugzak naar de schietvereniging te rijden. Ik had twee weken niet geschoten, dus ik was benieuwd of ik nog was teruggevallen. Maar ik ging juist met een flinke sprong vooruit, was het maar een iets kleiner sprongetje geweest…de score 333 is namelijk bij ons op de vereniging berucht…degene die dit schiet moet een rondje geven! De mannen, en een aantal dames, waren in ieder geval blij met me vrijdagavond!


Zaterdag was het datenight! Ik had deze tweedehands blouse en ketting van Kleretoko binnen gekregen, dus die kon ik mooi aan. Eerst lekker uit eten, waar we ons weer eens verbaasden over het groepje naast ons dat de halve avond selfies zat te maken. Maar ook een ouder stel achter ons, waarvan de vrouw de halve avond, zolang er geen bord voor haar neus stond, in haar telefoon zat te kijken…gezellig joh, samen uit eten. Die arme man zat maar chagerijnig voor zich uit te kijken, terwijl zijn vrouw af en toe iets voorlas van haar telefoon..

Na het eten zijn we nog naar de film Inferno geweest, de opvolger van de Da Vinci Code en Angels & Demons. Een hele gave film, die je ook kan kijken zonder eerst de andere films te zien trouwens.

Zondag zijn we op de fiets naar Nijmegen gegaan voor de City Downhill. Eerst even kijken bij de BMX demo en vervolgens de downhill wedstrijd.

Moe maar tevreden de hele avond op de bank met Nick Homeland gekeken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *