Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
pompoen
Streekproducten

Klein is fijn pompoenfestijn!


De afgelopen twee jaar is mijn liefde voor alle toffe evenementen van Kromkommer alleen maar gegroeid. Zo organiseerden ze twee jaar geleden het allereerste ‘Bijna Waste Geweest Feest‘. Hier kon je vooraf online een canvas tas kopen, die je op de dag van het feest kon vullen met alle groenten en fruitsoorten die de boeren hadden uitgestald. Hiermee konden de boeren toch nog hun producten verkopen, die de supermarkten hadden afgekeurd. Soms waren er appels met hagelschade, aardappelen die te klein waren of een oranje paprika overschot. Alles werd gretig in de tassen gestopt en gewogen tijdens het feest.

Bijna waste geweest feest 2

Vorig jaar ontmoette ik Tessa van de blog Awkward Duckling en haar zus Laura, waarmee ze samen de blog Wanderlust runt, tijdens de tweede versie van het Bijna Waste Geweest Feest. Ik was daar samen met Richard, die je ook kan kennen van de gastblog over de pop-up shop van Kromkommer en zijn bezoek aan het Coffee Festival in Amsterdam.

pompoen

En nu zijn ze weer terug met iets nieuws; Klein maar fijn pompoenfestijn! Zoals eerder al genoemd hebben de supermarkten heel veel macht wat betreft de afname bij boeren en kwekers. Als de producten niet voldoen aan de ‘standaard’ maat, dan nemen ze de producten niet af en blijven boeren/kwekers dus met het ‘afwijkende’ overschot zitten. Kromkommer vindt dit, terecht, erg zonde en wil daarom de wat kleinere pompoenen graag alsnog bij het publiek onder de aandacht brengen.

Dat doen ze op hun eigen fijne manier, door een pop-up winkel te openen op Amsterdam Centraal. Samen met de WAAR-winkel zullen ze tijdens de Halloween periode van 28-31 oktober het publiek op dit station verrassen met de lekkere kleine pompoenen. Uiteraard kun je hier de pompoenen kopen (ohh die heerlijke zelfgemaakte pompoensoep, zooo lekker!), de zelfgemaakte pompoensoep die Kromkommer in hun soepenlijn heeft kun je proeven en je kan je eigen Halloween pompoen maken!

Je vindt de klein is fijn pompoen pop-up winkel in de WAAR winkel in de IJpassage op Centraal Station Amsterdam, zie ik je daar?


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *