Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
wijnglas
Fairtrade

Vers van de pers in Fairtrade town


Het laatste nieuws op het gebied van eerlijke handel!

 

Fairphone 2 Emma + John

Bron: Emma+John

Fairphone 2 krijgt nieuwe behuizing

Het uiterlijk van de eerlijkste smartphone, afkomstig uit Amsterdam, gaat veranderen. De onderdelen van de Fairphone zijn zo duurzaam mogelijk gemaakt. En het grote voordeel van dit mobieltje is dat je diverse onderdelen zelf kan vervangen, waardoor de levensduur behoorlijk verlengd wordt! Denk hierbij aan de behuizing en de camera, twee onderdelen die best bepalend zijn voor het gebruik van je telefoon.

Die behuizing hebben ze bij Fairphone nu dus onder de loep genomen. Ze brengen een dunnere versie op de markt, waardoor de smartphone handzamer wordt. Deze zal voor €30,- los te koop zijn.

“Het is voor ons een manier om de telefoon te updaten zonder een nieuwe te hoeven maken. Een van de belangrijkste doelen van de Fairphone 2 was om de levensduur van het product te verlengen, en deze nieuwe behuizing past bij dat doel.”

zegt mede-oprichter Miquel Ballester van Fairphone tegen NU.nl. Maar er schijnt ook een nieuwe camera module in de maak te zijn, alhoewel ze hierover nog niks los willen laten.

De nieuwe behuizing is sinds deze week verkrijgbaar, maar ze worden pas in december geleverd aan de klanten. Aan de prijs verandert gelukkig niks, voor €525,- kun  jij nog steeds de Fairphone 2 aanschaffen.

 

wijnglas

Voordelige Fairtrade wijn

In het kader van de Fairtrade Week (29 okt t/m 6 nov) kun je de komende weken extra voordelig genieten van Fairtrade wijn bij HEMA. Onder de naam Eerlike Wyn vind je bij HEMA Fairtrade gecertificeerde wijn uit het Zuid-Afrikaanse Breedekloof gebied. Het Breedekloof gebied is zeer divers in bodem en klimaat en brengt een breed scala aan wijnen voort. De regio heeft een Mediterraan klimaat met warme, droge zomers en milde, natte winters.

De Eerlike Wyn is verkrijgbaar als witte wijn (Chardonnay) en rode wijn (Shiraz-Merlot). Bij aankoop van twee flessen Eerlike Wyn geldt tot en met de Fairtrade Week: 2e fles voor de halve prijs.

Bron: Max Havelaar

 

slangenburg Doetinchem

Gemeente Doetinchem gaat voor Fairtrade titel

Doetinchem wil eind 2017 Fairtrade gemeente zijn. Wethouder Frans Langeveld (duurzaamheid) heeft daarvoor vorige week vrijdag zijn handtekening gezet.
Criteria
Daarvoor moet de stad aan een aantal criteria voldoen. Zo moeten er minimaal zes supermarkten en vier horecagelegenheden zijn die fairtradeproducten aanbieden. Uiteraard gaat de gemeente zelf bij de inkoop van koffie, thee en papier letten op het Fairtrade keurmerk.

“We zijn als gemeente bezig met duurzaamheid, dat gaat verder dan alleen schone energie. Dan gaat het ook om een eerlijker verdeling van de welvaart”

aldus wethouder Langeveld (GroenLinks).

Oeganda
Het initiatief is afkomstig van Anneke Peerenboom. Zij woonde jaren in Kameroen. Daar zag ze dat sommige mensen het goed hebben, terwijl anderen op een houtje moeten bijten, verklaart Anneke haar motivatie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *