Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Annouk Post boek
Review

Boeklancering // Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld


Afgelopen vrijdagavond werd het boek van Annouk Post gelanceerd in Amsterdam: Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld – baanbrekend boek over ‘de nieuwe luxe’ 

Sanne Vogel neemt eerste exemplaar in ontvangst

Samen met Tessa (www.awkwardduckling.nl) en Jessie (www.emmajohn.nl) waren we erbij in de winkel van Charlie + Mary in De Pijp. Het was volle bak met alle gasten en stipt om 18u00 werd de lancering gestart. Een oud docent van Annouk sprak het publiek toe, net als Annouk zelf. Het eerste exemplaar werd aan Sanne Vogel, icoon van een gezonde en duurzame levensstijl, gepresenteerd.

 

nieuwe-luxe

Chocolatiers in Vietnam. Een groene, zelfvoorzienende school op Bali. Geluksportretten van inwoners van Bhutan. Kleding naar eigen smaak uit een 3D-printer. Annouk voert ons langs vele voorbeelden van de route naar positieve verandering. Het boek Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld | Inspiratie en vernieuwing in design van de duurzame mode en design expert toont ‘de nieuwe luxe’ in tekst en beeld

charliemary-concept-store-in-de-pijp

 Bewustwordingsreis naar ‘nieuwe luxe’

Het verhaal leest als een bewustwordingsreis. Onderweg introduceert ze de mensen die haar inspireerden, haar grote voorbeelden uit de mode, design, kunst, voeding en wetenschap. Voorlopers die de nieuwe wereld vormgeven. Het boek spoort aan om onze lifestyle, voeding, kleding en communicatie en in het daglicht van de nieuwe luxe te zetten, waar duurzaamheid hand in hand gaat met mooie en toekomstbestendige ontwerpen. Annouk Post

“De nieuwe betekenisvolle luxe begint bij jezelf. Het gaat hierbij niet om buitenkant en status, maar om luxe waar je echt gelukkig van wordt. Door bewuste keuzes te maken vanuit je hart ben je niet alleen goed voor jezelf, maar ook voor je omgeving.”

ontdekkingsreis-naar-een-duurzame-wereld2

Designboek

Het boek is vanaf vandaag te koop in de Charlie + Mary concept store in Amsterdam en op www.charliemary.com. Vanaf 7 november 2016 is het boek te koop in de boekwinkel, op www.bol.com en op www.artezpress.artez.nl. ArtEZ Press is de uitgever van het bijzonder vormgegeven designboek. 

Waar ik wel mijn vraagtekens bij zet is de productie van het boek. Het is in Litouwen gedrukt, op glanzend (FSC) papier en zodra je het boek doorbladert, komt de (chemische?)  inktgeur je tegemoet. Ik heb de specificaties hiervan nog niet ontvangen, maar ik vraag me af of het gehele productieproces wel zo duurzaam was…

ontdekkingsreis-naar-een-duurzame-wereld

Over de auteur

Annouk Post (1980) studeerde Forecasting & Styling aan het Amsterdam Fashion Instituut (AMFI), en volgde het masterprogramma Fashion, Design & Strategy aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. Zij is een duurzame mode en design expert en al sinds haar afstuderen in 2004 zet zij zich in voor de promotie van duurzame mode, merken en ontwerpers. Projecten variëren van exposities, events, trendpresentaties, tot aan een eigen label ‘Harry’ (zie http://findyourtune.com). Sinds 2014 is Annouk Post communicatiemedewerker bij Fair Wear Foundation, een organisatie die zich inzet voor de verbetering van de arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. 

Al haar ervaringen komen samen in het boek Ontdekkingsreis naar een duurzame wereld | Inspiratie en vernieuwing in design, waar zij met veel passie aan heeft gewerkt. 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *