Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Biogasboot
Hotspots

Zero Waste Lifestyle Event // Biogasboot


Sinds vorige week ben ik gestart met het voorstellen van de diverse deelnemers aan het Zero Waste Lifestyle Event. Afgelopen week kon je kennis maken met Bloemenstorm. Vandaag lees je meer over de Biogasboot:

 

Café De Ceuvel

Vorig jaar kwam er een crowdfunding campagne voorbij die ik wel moest steunen. Café De Ceuvel in Amsterdam heeft de droom om een boot te bouwen waarop je kan dineren. Dat op zich is natuurlijk niks bijzonders, maar de manier waarop ze het eten willen koken is dat wel! Ze willen namelijk op de etensresten van het eten van de dag ervoor gaan koken, op biogas dus! Gesloten kringlopen, wat een top idee voor een restaurant! Met de crowdfunding haalden ze meer dan €11.000,- op, verkregen door 155 funders.

Biogasboot

De boot

Op dit moment wordt er heel hard gewerkt aan het bouwen van de boot. In die boot bouwen ze een biovergister, waarin al het organisch afval wordt omgezet in biogas. Daaruit blijft nog een product over, digestaat, wat weer een rijke voedingsbodem vormt voor planten en insecten.

Het streven van de Biogasboot is, om in de toekomst langs festivals te gaan varen. Zo kunnen ze niet alleen hun manier van werken aan zoveel mogelijk mensen laten zien, maar halen ze ook het organisch afval van de festivals op, zodat dit verwerkt kan worden tot biogas!

Inmiddels is de fundering van de boot al gelegd en ook daar is over nagedacht. Ze hebben namelijk oud asfalt in samenwerking met BAM en de gemeente Amsterdam van de Klaprozenweg gerecyceld en in de boot gestort.

Simme en Lotje gaan jullie op 9 oktober tijdens het Zero Waste Lifestyle alles vertellen over de Biogasboot, dus zorg dat je er bij bent! Tickets zijn te koop via de eventpagina.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *