Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Hotspots

Duurzame must do’s in oktober


Wat mag je komende maand niet missen? Ik maak maandelijks een overzicht voor je van de leukste duurzame evenementen.

 

Sonsbeek lokaal

2 oktober // Sonsbeek markt down to earth editie

Sonsbeek markt is een combinatie van een streekmarkt en een buitenfestival.
Bij ons kun je gezellig meegenieten van kleurrijke kramen – foodtrucks & kekke mobiele keukentjes.

Tijden deze editie is er nog veel meer aandacht voor creatieve ambachten en deelnemers met een duurzaam karakter. Dus vooral véél groen!!

Een greep uit de deelnemers
Sluit je aan bij “Zwaan kleeft aan afval karavaan”. Hier kun je inspiratie op komen snuiven over wat nu de slimste oplossing is voor al je huishoudelijke afval bijvoorbeeld.
Of bij Bureau Cambium voor je voorraad milieuvriendelijke huishoudelijke producten en speelgoed.
Zelfs de koffie van de True Barista heeft een duurzaam tintje en wordt vervaardigd op een (h)eerlijke manier.
Samen met Tulper wordt er die dag de afval challenge “im not plastic” gehouden: houd de Sonsbeekmarkt en het Sonsbeekpark schoon!
En er worden broodjes bakken met de kids.

De Sonsbeek markt wordt gehouden van 11:00 – 18:00 in, hoe kan het ook anders, het Sonsbeek park in Arnhem. De toegang is gratis, zie ik je daar?

 

Nijmegen

2 oktober // Green fashion event

Het Green Fashion Event is een eendaags festival dat laat zien dat het ook anders kan! Duurzame mode, accessoires en producten uit Nijmegen. Van vintage en tweedehands kleding tot biologisch katoen. Met een grote markt, workshops, lezingen, kledingruilconcepten verandert de Kube in de wereld van de groene fashion. Je kunt de hele dag lekker door de kleding kijken, je verdiepen in de kledingindustrie of zelf aan de slag met het maken van je eigen shampoo. En natuurlijk zijn er ook foods, drinks & music!

Tijdens het evenement wordt ook de Groene Route bekendgemaakt, met de groene hotspots van Nijmegen. Je vindt het Green fashion event in de Kube Honigcomplex in Nijmegen.

 

zerowastelifestyleeventlogo

9 oktober // Zero Waste Lifestyle Event

Natuurlijk mag mijn eigen event niet ontbreken in dit overzicht!

Afgelopen februari organiseerde ik de allereerste Nederlandse Zero Waste Bloggers Meeting. Het was een geslaagde dag en daarom komt er een tweede editie op zondagmiddag 9 oktober! Maar dit keer willen we ook heel graag onze lezers en alle andere geïnteresseerden in een zero waste lifestyle ontmoeten!

In het Conscious hotel in het Vondelpark in Amsterdam zullen we een inspirerende middag beleven, onder leiding van dagvoorzitters Nicky en Jessie van de blog Emma+John. Er komen sprekers binnen het thema zero waste en we leggen het publiek prikkelende stellingen voor over een duurzame lifestyle. Bovendien heb je op deze dag natuurlijk de kans om jouw favoriete zero waste blogger live te ontmoeten en vragen te stellen!

Programma:

13.30 – 13.45 Inloop
13.45 – 14.45 Inspirerende verhalen van Bloemenstorm en de Biogasboot
14.45 – 15.00 Pauze
15.00 – 16.00 Paneldiscussie met bloggers en ervaringsdeskundigen
16.00 – 17.00 Kennismaken met jouw favoriete blogger en gezellig kletsen met andere bezoekers

Tickets zijn verkrijgbaar via deze link. De ticketprijs is inclusief onbeperkt koffie, thee en Earth water en er zijn heerlijke bio snacks aanwezig! Bovendien heb jij als deelnemer recht op een heleboel zero waste producten met korting! Wat dacht je van cosmetica, een ebook en nog veel meer! Zie ik je 9 oktober in Amsterdam?

 

ruimtekoers

11 – 15 oktober // Ruimtekoers

De tweede editie van Ruimtekoers! Dit keer kleiner maar met wederom grote ambities: hoe denken we samen over de binnenstad van Arnhem? Ruimtekoers vult opnieuw tijdelijk een leegstaande locatie. Met landelijk bekende sprekers, exposities en de terugkeer van A PLACE TO BE. Beleef de stad van de toekomst!
In 2050 woont namelijk meer dan driekwart van de bevolking in steden. Welke ontwikkelingen staan ons te wachten? En hoe gaan we in de huidige tijdsgeest deze uitdagingen aan?

PROGRAMMA

11 – 15 oktober: A PLACE TO BE
A PLACE TO BE transformeert de lege ruimte naar een plek voor experiment en beleving. Verwacht workshops voor het opzetten van je eigen demonstratie, ik geef een workshop over het opzetten van je eigen crowdfunding campagne (je kan hier tickets kopen), exposities over een veranderende stadsbeleving en spannende invullingen van leegstaande ruimten. En feestjes, want leegstand was nog nooit zo leuk!

TICKETS
A PLACE TO BE is s’ ochtends ’s avonds geopend en altijd gratis toegankelijk. Voor de lezingen zijn er toegangsprijzen. Ga naar ruimtekoers.nl/#programma, kies de avond waar jij heen wil en koop die tickets!

LOCATIE
Winkelpassage Hemelrijk in de binnenstad van Arnhem!

 

fashion revolution week fairtrade factory

Bron foto: Thamani fashion

13 oktober // Awearness Fashion shoptour

Als onderdeel van de landelijke Dutch Sustainable Fashion Week waarin fair fashion in winkels wordt gepromoot, organiseert Awearness Fashion een shoptour door het Modekwartier Arnhem.

Arnhem heeft een reputatie als mode- en designstad en het Modekwartier speelt daar een cruciale rol in. Het midden in het Arnhemse Klarendal gelegen Modekwartier is een creatieve wijk geheel gewijd aan mode, design, kunst en eten, met een concentratie aan winkels, werkplaatsen, studio’s, galerieën, restaurants en showrooms. Aanstormend talent, gevestigde namen, trendsetters, ambachtsmensen: zij vormen het kloppend hart van het dynamische Modekwartier.

Tijdens de shoptour maak je kennis met 8 enthousiaste ontwerpers die allemaal een verhaal te vertellen hebben over liefde voor het vak, ambachtelijk werken en duurzaamheid in mode, te weten Dress me Dutch Amsterdam, Okimono, Studio Bolder, Mode Met een Missie, Net-A Style & Sell, Mirte Engelhard Fashion, Chris Meijers Collectie en Bartinki. De ontwerpers ontvangen de groep met een hapje en drankje en geven een korte presentatie over hun label. Daarna kun je naar hartelust rondkijken in de winkel. Ook hebben ze voor iedereen een leuke aanbieding.

Jeannette en Wilma van Awearness Fashion zijn de hosts van de groep en vertellen onderweg het nodige over fair fashion en de winkels. Koop nu je ticket

fair-fashion-festival-utrecht

16 oktober // Fair Fashion Festival Utrecht

Het is alweer de vierde editie van het Fair Fashion Festival in Utrecht. Tijdens dit festival staat eerlijke mode een dag lang in het zonnetje. Het programma bestaat onder andere uit de eerlijke markt, modeshows, masterclasses, workshops en veel doorlopende activiteiten.
Locatie: Winkel van Sinkel, Centrale Bibliotheek.
Gratis entree.

 

Instock cooking

23 oktober // Masterclass Instock cooking inmaken, fermenteren en vriezen

Onder het mom “conserveren kun je leren” organiseert Instock masterclasses waar ze de tips delen uit hun kookboek Instock Cooking. Hier ga je leren experimenteren met je voorraad: niet alleen leuk maar ook nog eens voordeliger én beter voor het milieu. De Instock chef neemt je deze middag mee in diverse creatieve sessies waarbij je ruikt en proeft van de heerlijkste smaakcombinaties.

Tijdens deze editie ga je tijdens een gezellige middag aan de slag met conserveringstechnieken: inmaken in zoet, inmaken in zoet-zuur, fermenteren en vriezen.

Wat krijg je allemaal?
* Een masterclass van Instock chef in Instock Den Haag
* Een notitieboekje met extra uitleg over de technieken
* Heel veel lekkere hapjes
* Drankjes bij binnenkomst en in de pauze
* Instock tas met starterskit
* Optioneel: Het kookboek Instock Cooking

Tijd: 14.00 – 17.00 uur
Locatie: Instock Den Haag (Buitenhof 36, Den Haag)
Prijs: €34,50 zonder kookboek / €49,50 met kookboek (t.w.v. 19,99)
Ticket: http://wetickets.nl/shop/1115/instock.html

cosmetica gezichtspoeder

26 oktober // Workshop zero waste make-up

Zo leuk dat ik deze maand 2 workshops op hele diverse gebieden mag geven! Op woensdagavond 26 oktober vanaf 19u30 mag ik in Arnhem de workshop zero waste make-up gaan verzorgen. Samen met de deelnemers van de 100-100-100 challenge in Arnhem ga ik aan de slag om zelf make-up te maken.

Als je mee wil doen ben je van harte welkom. De plaatsen zijn beperkt, dus koop je ticket snel via deze link!


Local goods market

29 oktober // Local goods weekend market

In het oude tram depot: De Hallen Amsterdam, komen twee keer per maand lokale ambachten samen om hun zelfgemaakte producten, zowel food als nonfood, aan het publiek te verkopen.

Op de Local Goods Market vind je een grote variëteit in merken op het gebied van mode, etenswaren, kunst en design.  Elke markt editie varieert de bezetting van de markt weer, zodat je altijd weer nieuwe verrassingen tegenkomt.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *