Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
BioLokaal Coevorden
Crowdfunding

HOTSPOT // BioLokaal in Coevorden


In de zomer van 2015 werd op het crowdfunding platform CrowdAboutNow de campagne van Hanneke Haites gelanceerd. Ze was nog maar net afgestudeerd en vast van plan om van haar passie haar beroep te maken, in plaats van de communicatie en media waar ze net een bachelor in had behaald.

BioLokaal Coevorden Hanneke

Hanneke was jaren geleden zo’n 15 kilo zwaarder en verloor dit gewicht door gezonder te gaan eten en zelfs grotendeels biologische voeding te kopen. De veranderingen in haar lijf triggerden Hanneke om verder te onderzoeken waardoor dit werd veroorzaakt en zo is haar liefde voor voeding en gezondheid geboren.

BioLokaal Coevorden

Met behulp van crowdfunding heeft zij in het najaar van 2015 een succesvolle financiering voor haar droom weten waar te maken. Zelf had ze al het nodige geld apart gelegd om te investeren in de zero waste winkel die ze in Coevorden op een A-locatie wilde starten. Daarnaast had ze een krediet van €40.000,- van de bank gekregen. De eindstand van haar campagne zorgde voor een extra investering van €38.385,- en gelijk een stukje bekendheid bij het publiek dat ze wil gaan bereiken met haar verpakkingsvrije winkel. De investeerders krijgen hun geleende geld binnen 5 jaar weer terug met een rente van 5%.

 

BioLokaal

 

Toen ik afgelopen weekend met mijn schoonfamilie voor een lang weekend in de buurt van Coevorden verbleef, kon ik het natuurlijk niet laten om even een kijkje te nemen in de prachtige winkel van Hanneke. Er was op dat moment markt in de straat waar de winkel zich heeft gevestigd, dus Hanneke had niet veel tijd om me te woord te staan, maar ik mocht uitgebreid mijn gang gaan om jullie van een sfeer impressie te voorzien.

BioLokaal Coevorden

De producten die bij BioLokaal worden verkocht zijn biologisch, wat voor Hanneke een hele logische stap is, aangezien ze zelf goede ervaring heeft met de omslag naar biologisch eten.

BioLokaal Coevorden

De inrichting van de winkel is lekker ruim, met wat stoere houten en stalen accenten in de winkel, zoals deze prachtige vaten waar ze schepbaar waspoeder in verkoopt.

BioLokaal Coevorden

Natuurlijk kunnen de welbekende tapbakken aan de wand niet ontbreken in deze (grotendeels) verpakkingsvrije winkel.

BioLokaal Coevorden

Je kan in de winkel potjes en zakjes kopen, maar je bent natuurlijk ook welkom met je eigen (herbruikbare) potjes, bakjes en zakjes.

BioLokaal Coevorden

Bij binnenkomst zie je gelijk aan rechterhand deze mooie muur met de heerlijkste oliën en azijnen om te tappen.

BioLokaal Coevorden

BioLokaal werkt samen met diverse lokale ondernemers, zodat het geld wordt besteedt in de regio waarmee ze hun eigen lokale economie stimuleren. Bovendien hoeven de producten geen duizenden kilometers af te leggen tussen oogst en bord.

BioLokaal Coevorden

Van Earth water tot lokale sapjes, het is allemaal overzichtelijk aangeboden in de wandschappen van de winkel. Lemonaid & Charitea zijn frisdranken die fairtrade gecertificeerd zijn en daarnaast gaat ook nog eens 5 cent per verkocht flesje naar een non-profit organisatie.

BioLokaal Coevorden

Kruiden zoveel als je wil, in mooie voorraadpotten uitgestald.

BioLokaal Coevorden

Het assortiment van BioLokaal bestaat uit diverse prachtige ambachtsproducten. Zo wordt de kaas, het ijs, het brood, het vlees en nog veel meer producten gemaakt volgens oude tradities.

BioLokaal Coevorden

Wat ik zelf erg leuk vond om te zien, was de biologische CBD olie die werd aangeboden in de winkel. Zelf heb ik dit product ook geprobeerd in mijn struggle om mijn chronische hoofdpijn te verminderen. Bij mij was het niet effectief, maar ik heb al veel verhalen gehoord van andere mensen met cronische pijnen die hier wel baat bij hebben.

BioLokaal Coevorden

Met bijna 100 investeerders heeft Hanneke haar droom waar kunnen maken in het centrum van Coevorden. Deze girlboss heeft zichzelf een duidelijk doel gesteld en durfde de stap te zetten om haar droomdoel om te zetten in een fysiek winkelpand met een prachtige inrichting en tevreden klanten.

BioLokaal Coevorden

Hanneke hartelijk bedankt voor je gastvrije ontvangst en ik hoop je 9 oktober weer te zien tijdens het Zero Waste Lifestyle event in Amsterdam!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *