Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
medisch zorg
Crowdfunding

Crowdfunding blijft populair


Het laatste nieuws op het gebied van crowdfunding!

 

medisch zorg

Crowdfunding in de zorgsector

In de zorgsector gaan vaak enorme bedragen om, zeker met betrekking tot innovaties op medisch vlak. Om hier financiering voor te vinden, richt ook de zorgsector zich steeds meer op crowdfunding. Morgen is er in Zutphen een bijeenkomst, waarbij dit het thema is gedurende de dag.

Sprekers

  • Daniel ten Holder (Oost NV)
  • Stephan van de Vusse (Zorgobligatie)
  • Bart Ruitenbeek (Fundwijzer)
  • Wil Philipsen (Obli)
  • Rick Meurders (MedtechPartners)
  • Henny Oord (The eNose Company)

Deze mensen zijn actief op het gebied van crowdfunding en delen hun ervaringen met de aanwezige zorgondernemers. Ben jij een ondernemer in de zorg en benieuwd naar deze ontwikkelingen, meld je dan vandaag nog snel aan. Locatie: Het Koelhuis, Zutphen. Start: 14u00.

 

belgie local

Crowdfunding wint terrein in België

Niet alleen in Nederland weet men steeds beter de crowdfunding optie te vinden om dromen waar te maken, maar ook bij onze zuiderburen neemt deze vorm van financieren een enorme vlucht. Zo is er in de eerste helft van 2016 al ruim het volledige bedrag van heel 2015 binnengehaald door middel van crowdfunding campagnes!

Bijna 83% hiervan werd opgehaald door ondernemingen, creatieve projecten ontvingen 13% en zo’n 4 procent werd met maatschappelijke projecten binnen geharkt. Gemiddeld was dit zo’n €314.000,- per crowdfundingproject van ondernemingen, terwijl dit gemiddelde voor de creatieve en maatschappelijke sector veel lager ligt. De creatieve projecten haalden gemiddeld per project in de eerste helft van 2016 zo’n €6.500,- op en de maatschappelijke campagnes waren goed voor een gemiddeld bedrag van zo’n €2.200,-.

De wijze waarop de investeringen in de campagnes plaatsvonden waren vooral door middel van aandelen, meer dan de helft van het totale bedrag in de eerste helft van 2016. Maar een magere €100.000,- werd gedoneerd op het totaalbedrag van 13,3 miljoen! Voor beloningen legden de Belgen in totaal 2,2 miljoen neer en 3,3 miljoen werd beschikbaar gesteld als lening.

Mocht je het hele artikel over crowdfunding in België willen lezen, dan kan dat op de pagina van Consultancy, met alle info over het onderzoek van Douw&Koren.
sony watch

Sony zet smartwatch met crowdfunding in de markt

Sony is bezig met een nieuwe wearable, namelijk een smartwatch FES Watch U, de opvolger van de FES Watch die je hierboven ziet.

De crowdfunding campagne die dit mogelijk moet gaan maken is terug te vinden op de Japanse site First Flight. Sony hoopt een bedrag van 20.000.000 Japanse Yen binnen te halen, omgerekend zo’n €175.000,-.

Het is een uniek horloge waarbij Sony ervoor gekozen heeft om de gebruiker het uiterlijk van het horloge te laten wijzigen. Zowel bij de band als de wijzerplaat, hoe cool is dat! Voor de liefhebbers van minimalistisch design is de huidige versie mooier, want er zitten heel wat meer printjes op de smartwatch versie.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *