Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Arnhem Schuytgraaf
Hotspots

Arnhem krijgt een ecowijk mét Tiny House!


Ik schreef vorig jaar al over de ecowijk die we hier ‘om de hoek’ hebben, vlak voor Nijmegen in Lent. Maar ik werd getipt door Mariëlle (van het toffe event Swap your stuff in Groningen) dat er in Arhem misschien ook een ecowijk zal komen, yay!

Arnhem John Frost brug bij zonsondergang

 

 

De gemeente Arnhem heeft haar zinnen gezet op een ecowijk binnen de bestaande nieuwbouwwijk Schuytgraaf in het zuiden van Arnhem. Ze willen daar zo’n 50 koopwoningen laten bouwen in een wijk die ‘De kiem’ zal gaan heten.

Er zijn al 10 teams gevormd die gezamenlijk deze duurzame wijk gaan bouwen. In die teams vind je bijvoorbeeld een (regionale) architect en een energie- en duurzaamheidsspecialist. Daarnaast is in elk geval een van de betrokken bedrijven binnen een team lid van de vereniging DNA (De Nieuwe Aanpak in de bouw).

 

DNA in de Bouw is een kennisnetwerk van organisaties en heeft de volgende doelstellingen:

  1. Duurzaam, gezond en energie-efficiënt bouwen, renoveren en onderhoud regionaal stimuleren en versnellen.

  2. Bijdragen aan integrale samenwerking van de regionale bouwkolom, dan wel te komen tot een duurzame, klimaat- en energieneutrale, gezonde leefomgeving die zijn waarde behoudt.

Tiny House

Op www.ecowijkdekiem.nl zijn 10 ontwerpen te bekijken, inclusief tekeningen en prijsindicaties. Er is inmiddels ook al een eigen Facebookpagina voor de nieuwe ecowijk, waar in een maand tijd al bijna 300 likes zijn verzameld! En ook heel erg tof, een van de ontwerpen is voor een Tiny House van 24 of 30 vierkante meter. Op de site zeggen ze het volgende over de indeling:

Inrichting? Die is er niet. Je richt je TinyFlex geheel naar eigen smaak in. Kies eerst of je boven of beneden wilt wonen. Wij bouwen namelijk 2 bouwlagen. En dat kunnen er 4 worden, als je de entresols meetelt. Wil je een grote keuken, of juist een royale slaapkamer met een bad achter het bed? Alles is mogelijk. Het enige dat er in zit is de schacht voor riolering, ventilatie en verwarming.

Er is keuze in het type woning, maar alle huizen worden duurzaam en energiezuinig gebouwd. Als toekomstige bewoner word je nauw betrokken bij het hele proces en heb je bijvoorbeeld inspraak op het ontwerp van de wijk. De voorverkoop van de (bijna energieneutrale) woningen start volgende maand en als aan het einde van dit jaar het ontwerp door de toetsingscommissie wordt goedgekeurd (zowel ruimtelijk als financieel) dan start de bouw in 2018.

Zou jij hier willen wonen?

 

Foto cover: Roberto Maldeno


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *