Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
ruik eau d'orange crowdfunding
Crowdfunding

Duurzame crowdfunding campagnes


Zoals jullie inmiddels wel weten, vind ik het leuk om te investeren in duurzame crowdfunding campagnes. En omdat er zo ontzettend veel campagnes lopen wereldwijd, zocht ik de leukste en meest duurzame Nederlandse campagnes voor je uit op het platform One Planet Crowd. Wie weet maak jij het verschil om een van deze mooie producten op de markt te brengen.

 

ruik eau d'orange crowdfunding

No waste parfum: Eau d’orange

Ik liet je hier al eens zien wat je allemaal met sinaasappelschillen kunt doen. Boye en Noelle zijn broer en zus en hebben RUIK opgericht. Binnen dit bedrijf ontwikkelen ze zelf duurzame en plantaardige parfums. Hiervoor gebruiken ze plantaardige reststromen, waaronder dus sinaasappelschillen. Door de geurolie van sinaasappelschillen van biologische Valencia sinaasappels te winnen, hebben ze een parfum kunnen maken die zowel door mannen als vrouwen kan worden gedragen. Zelfs de verpakking van het parfum is duurzaam! Ze hebben namelijk van de uitgeperste sinaasappelschillen papier gemaakt.

Je kan investeren vanaf €15,-, waarvoor je een sample van de parfum ontvangt in een handgemaakte verpakking. Bij een investering van €30,- ontvang je 30 ml van de parfum.  De campagne van RUIK loopt nog 18 dagen. Of kijk op http://ruik.org.

 

petfles surfen crowdfunding

Surfen op plastic

Wakeboarder Merijn Tinga, ook wel bekend als de ‘Plastic soup surfer’ wil een recordpoging doen om met een kitesurfboard in de vorm van een PET fles de Noordzee over te steken. Hiermee wil hij aandacht vragen voor de vele PET flessen die altijd op de kustlijn liggen.

Deze recordpoging is de start van een grotere campagne om statiegeld ook op de kleine plastic flessen in te zetten, zodat dit zwerfafval flink zal verminderen.

Je kan investeren vanaf € 10,- in dit project, waarvoor je ambassadeur van het project wordt en kans maakt op een Dopper Original. Vanaf €50,- krijg je een filmkaartje voor de documentaire ‘Giant wales’ in het Omniversum in Den Haag. Mocht je daar nog nooit zijn geweest, dan raad ik het je van harte aan! De crowdfunding campagne van de Plastic soup surfer loopt nog 20 dagen.

 

Dutchspirit crowdfunding

Pak van je hart

Dutchspirit maakt al 4 jaar duurzame maatpakken. Ze staan voor eerlijke productie, faire prijzen, geen kinderarbeid, CO2-compensatie en ecologische wolsoorten. Ze heffen statiegeld en hebben een leaseconcept, waardoor alle pakken en colberts bij het bedrijf retour komen, zodat zij ze verantwoord kunnen hergebruiken of recyclen.

Om verder te kunnen groeien, hebben ze een crowdfunding campagne opgezet. Hierbij kun je kiezen voor een investering, waarvoor je jarenlang een duurzaam maatcolbert of maatpak kunt dragen, of je kiest voor een lening met een rente van 6%. De campagne van Dutchspirit loopt nog 39 dagen.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *