Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Hotspots

Duurzame must do’s in augustus


Wat mag je komende maand niet missen? Ik maak maandelijks een overzicht voor je van de leukste duurzame evenementen.

Sonsbeek lokaal

7 augustus // Sonsbeekmarkt onder de sterren

De Sonsbeekmarkt is een maandelijks vrolijke mix tussen een streekmarkt en een buitenfestival.
Hier kun je genieten van de kleurrijke kramen, foodtrucks & toffe mobiele keukentjes gericht op – puur – duurzaam – en authentiek “streetfood” om je vingers bij af te likken.

En deze maand wordt dit gecombineerd met het jaarlijks terugkerende Sonsbeek cinema, aansluitend aan de Sonsbeekmarkt. De supermooie film “Into the wild” wordt vertoond in de buitenlucht midden op de Sonsbeekmarkt op een geweldig groot scherm.
Kaartjes kopen kan via deze link

Je vindt de Sonsbeekmarkt aan de Tellegenlaan 3 in Arnhem

 

perron plantaardig

7 augustus // Perron plantaardig

Perron plantaardig is een gezellig en duurzaam potluckfestival. Bij een potluck nemen mensen zelf eten mee en delen dat met elkaar. Verder komt er een cultureel programma, kun je meedoen aan een veganistische-taartenbakwedstrijd en zijn er activiteiten voor kinderen. Dit potluckfestival is 100% plantaardig.

Dit 100% plantaardige potluckfestival is gratis toegankelijk voor iedereen. Om mee te doen met de potluck, kun je een 100% plantaardig gerechtje mee nemen dat je makkelijk kunt delen. Schrijf op een briefje wat de ingrediënten zijn, zodat mensen met allergieën ook weten waar ze aan toe zijn. En neem een bordje, bekertje en bestek mee om het eten van de andere deelnemers te kunnen proeven.

Je vindt Perron plantaardig op Perron 9, Berlijnplein, Leidsche Rijn

 

kleedvermaak

12-14 augustus // Kleedvermaak pop-up markt

Kleedvermaak in de Buurt is een weekend waarin het evenementen terrein van de Buurt in Leiden wordt omgetoverd tot een grote markt. Met een divers aanbod van tweedehands kleding | ontwerpers kleding en -items in samenwerking met jonge creatieve ondernemers | meubels | muziek | wijn en meer !
Je vindt Kleedvermaak aan de Stationsweg in Leiden

 

flea market

21 augustus // Neighbour food & flea market

Zondag 21 augustus vind je de NeighbourFood & Flea Market weer op het Westergasterrein. Voor de derde keer sluit Amsterdam BLEND Market weer aan. Verwacht heel veel lekker eten van verschillende koks en heel veel mooie curiosa, zowel design, recycle, upcycle als vintage.
Je vindt de Neighbour food & flea market in de Westergasfabriek in Amsterdam

 

le bazarre

27 augustus // Le Bazarre

Rekken vol kleurrijke vintage kleding, moestuinoogst en lekkers uit de streek, inspirerende producten met toekomstvisie, creatieve printmakers, illustratoren en grafisch ontwerpers, zoet, gezonds en lekkers om van te watertanden, bakken platen en rijen boeken om doorheen te bladeren en antiek & retro spullen. Dat betekent een middag goed toeven met een lokaal biertje in de hand!

Je vindt Le Bazarre aan het Molenpark 3 in Utrecht

No waste schuurfeest

28 augustus // No waste schuurfeest

Vorig jaar schreef ik al een sfeerverslag met veel foto’s van de kick off van dit toffe zero waste event. Na het succes van 2015, geven ze dit evenement natuurlijk een tweede editie. Het No waste schuurfeest wordt  gehouden op biologische boerderij de Horsterhof, georganiseerd door YFM Arnhem (Youth Food Movement) wordt er opnieuw foodwaste geserveerd. Kwalitatief goed voedsel dat anders weggegooid zou worden omdat er bijvoorbeeld een plekje op zit, het niet verkocht wordt, of omdat de vorm niet helemaal naar wens is.

Er staat dit jaar mannenvlees op de kaart. Mannetjes (stiertjes, geitenbokjes, hanen) zijn momenteel overblijfselen in ons voedselsysteem. Omdat ze geen melk leveren of eieren leggen worden ze vaak “weg gegooid”. Terwijl het vlees prima geschikt is voor consumptie!

Ook voor de vegetariërs is volop genieten met heerlijke salades en gegrilde spiezen van afgekeurde groenten en fruit, van lokale supermarkten zoals de Estafette. Maar dan wel bereid door verschillende topkoks, waaronder Estee Strooker van ’t Amusement en Mirjam van Stella by Starlight.

Ik heb mijn ticket al in de pocket, ga je met me mee?

Je vindt het No waste schuurfeest aan de Horsterstraat 1 in Duiven


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *