Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Review

Review: Een idioot groene roadtrip


Ik schreef er een tijdje geleden al over dat ik in mijn zoektocht naar leuke finale cadeautjes voor de Energy Challenge, tegen een tof boek aanliep: Een idioot groene roadtrip (aff.). Dat klinkt als een boek dat op mijn lijf geschreven is dacht ik en kocht het boek om het mee naar huis te nemen.

Een idioot groene roadtrip

Aranka van der Pol is een journaliste die samen met haar bordercollie in een elektrische tuktuk van Nederland naar Portugal reist om duurzaam reizen onder de aandacht te brengen. Onderweg stopt ze zo veel mogelijk bij duurzame adresjes, wat niet altijd lukt, aangezien de tuktuk soms wat minder ver reist doordat ze in heuvelachtig gebied zit, of omdat de accu toch niet zo goed blijkt te zijn opgeladen ’s nachts doordat de stroom uit was gevallen. De tuktuk kan maar 50-80 kilometer rijden, voordat hij weer moet worden opgeladen, dus dat leverde leuke ontmoetingen op.

Het is nog best een uitdaging om met hond Ki op pad te gaan, want ze bevindt zich regelmatig op wat landelijk gebied, waar je dus ook wel eens kippen of schapen kan vinden. En laat dat nou net in de aard van een bordercollie zitten om dat zooitje even lekker bij elkaar te drijven! Het levert Aranka de nodige uitdagingen op onderweg.

Een idioot groene roadtrip

Ook het technische deel van de tuktuk bezorgt haar af en toe de nodige hoofdbrekens, maar elke keer komt het weer goed en komt soms er hulp uit onverwachte hoek. In de drie maanden dat ze samen op pad zijn naar Portugal bezoeken ze een aantal duurzame verblijfplaatsen die ze vooraf al heeft geboekt. Hier gaat ze met de eigenaren en het personeel in gesprek over de manieren waarop zij hun accomodatie zo duurzaam mogelijk maken. Dat kan nogal uiteen te lopen en de motivatie van het personeel blijkt ontzettend belangrijk om zo’n concept tot een echt succes te maken.

Het leuke van dit boek vind ik de overzichten van alle adresjes die Aranka bezoekt, met daarbij de gemiddelde kamerprijs en allerlei leuke sites en activiteiten die je in de regio kan vinden. Aranka is overigens de initiatiefnemer van de website www.travel2share.nl, een site met bijzondere en groene accomodaties.

Het boek leest lekker weg en een waarschuwing is hier op zijn plaats: dit boek maakt dat je zelf ook erg veel zin krijgt in een groene roadtrip richting Portugal! Je bent gewaarschuwd!

Je kan dit boek kopen via Bol.com (aff.):


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *