Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
Review

Ken jij deze 6 filmpjes over plastic al?


Vanaf  begin van dit jaar zijn de gratis plastic tassen afgeschaft, daar is iedereen inmiddels wel aan gewend. Totdat ik het boek ‘Plastic free‘ van Beth Terry las (aff.), wist ik niet dat er zoveel documentaires en clips over zijn gemaakt. Vandaag deel ik de documentaires en clips met je die ik uit haar boek heb gehaald, om jou hopelijk net zo te inspireren om minder plastic te gaan gebruiken! Klik op de afbeelding om de trailer van de documentaire of de clip te bekijken.

Bag it

Bag it

Een documentaire die je op een luchtige manier confronteert met een aantal harde feiten en je hiermee zeker aan het denken zet.

 

Plastic state of mind

Plastic state of mind

Een leuke parodie op het nummer van Alicia keys, in het thema van plastic tasjes. Informatief en grappig, ik verbaas me dat ik deze video nog nooit eerder ben tegengekomen in de zero waste community. Hij is wel grappig in elkaar gezet!

 

The majestic plastic bag

the majestic plastic bag

Ken je die mooie natuur documentaires met die fijne Engelse stem die je meeneemt in het verhaal van dieren en planten? Ook deze clip is een parodie, ditmaal met een knipoog naar de natuur documentaires waarbij David Attenborough de voice over is en op een pakkende manier het leven van een dier vertelt. Het dier is hierbij dus vervangen door het leven van de plastic tas.

 

The bay vs the bag

the bay vs the bag

Deze korte clip laat een zee van tasjes zien, waarmee een sterke beeldvorming wordt neergezet wat er met onze oceanen gebeurt.

 

Plastic bag

Plastic bag

Deze korte film laat de reis van een verdwaald tasje zien, op zoek naar zijn maker.

 

Canvas bags

Canvas bags

De Californication fans zullen de “zanger” van deze clip zeker herkennen. Hij is zo gek als een deur en heeft wat rake nummers gezongen (zoek maar eens op Tim Minchin op Youtube), maar deze is niet heel erg sterk…het heeft vooral 1 boodschap: Take your canvas bags!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *