Y Fair Productions is per 1-1-'17 gestopt -->> Yvonne gaat verder op www.virtualsidekickyvonne.com
fairtrade arnhem
Fairtrade

Vers van de pers in fairtrade town


Voor de lezers die mijn blog al wat langer volgen is deze rubriek al bekend. Ik heb het fairtrade nieuws eigenlijk maanden niet meer gedeeld en ik vind het tijd dat deze rubriek weer eens terugkomt, dus bij deze de laatste nieuwtjes!

Rozen

Eerlijke rozen?

Zembla deed onderzoek naar de lonen van de Ethiopische fairtrade rozenboeren van het Nederlandse bedrijf Sher. Mede-eigenaren van Sher, staan met een vermogen van 200 miljoen euro in de Quote 500, maar de boeren in Ethiopie blijken gemiddeld €1,- per dag verdienen. Volgens Caroline Wildeman van ontwikkelingsorganisatie Hivos is dat geen leefbaar loon, “dit is vier keer te weinig om van rond te komen”. Lees meer over het onderzoek van Zembla op www.joop.nl. Max Havelaar legt op hun website de andere kant van het verhaal uit www.maxhavelaar.nl.

 

Waar Smaak Lokaal

Nieuwe WAAR winkel

Er wordt op 28 mei een nieuwe vestiging van WAAR geopend in Winterswijk, aan de Misterstraat 32. De WAAR winkel is een cadeauwinkel met duurzame mode- en woonaccessoires, boeken en foodproducten. Dit is alweer de 19e vestiging in Nederland.

Sinds deze maand verkopen ze ook woonaccessoires van het label ECO Design. De producten hebben een mooie Scandinavische look en worden geproduceerd in een fairtrade gecertificeerde werkplaats in Thailand. Bekijk op de site van WAAR alvast de collectie.

 

Fair fashion festival Groningen

Fair fashion festival

Afgelopen weekend was er weer een Fair Fashion festival in Groningen. Er was een markt, er werden modeshows gelopen, je kon workshops en masterclasses volgen en er waren live optredens. Ik was er zelf niet bij, maar er staan nu prachtige foto’s en een video online om nog even te kunnen nagenieten!

 

fairtrade Arnhem

Gelderland wil fairtrade provincie worden

Utrecht is de eerste fairtrade provincie van ons land. In Gelderland zijn al 13 fairtrade gemeenten of actief op weg om fairtrade gemeente te worden. GroenLinks vindt dat de provincie Gelderland niet achter kan blijven. Als provincie zou Gelderland ook voor eerlijke handel moeten staan.  Daarom heeft Groen Links Gelderland in de fairtrade week  aangekondigt  bij de voorjaarsnota in juni een motie in te dienen: Provinciale Staten spreekt zich uit om Gelderland fairtrade provincie te laten worden! Lees hier het hele nieuwsbericht van Groen Links.

 

 

Tony Chocolonely

Tony chocolade

Niet iedereen weet hoe de naam van de bekende fairtrade Tony chocolade moet worden uitgesproken. Op de redactie van Linda kwamen ze er niet meer uit wat nou de juiste uitspraak was en ze belden met het kantoor van Tony Chocolonely. Lees hier het hele artikel van Linda over Tony chocolade.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *